/wp

Activiteiten

In de omgeving van het park kun je zwemmen, wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, zeilen, langlaufen, skiën, mountainbiken, te veel om op te noemen. De woning en de omgeving lenen zich ook heel goed voor het maken van uitstapjes. In de woning ligt een map met hierin tal van brochures over activiteiten en faciliteiten in de omgeving. Hieronder alvast een aantal ideeën.

28Zwemmen

In de omgeving zijn een groot aantal overdekte en openlucht zwembaden, daarnaast kan ’s-zomers in de Edersee worden gezwommen. Een mooi, groot en dichtbijgelegen zwembad is bijvoorbeeld dat van Bad Wildungen (Heloponte).

 

29Wandelen

Er zijn erg veel goed bewegwijzerde wandelroutes in de omgeving. Kaarten zijn verkrijgbaar op het park en te vinden in de vakantiewoning. Vanuit het vakantiehuis kan een leuke wandeltocht gemaakt worden naar Quernst; Een klein pittoresk kerkje midden in het bos.

31Bezoek aan een wild- of pretpark

Zowel in Willingen als aan de Edersee bevinden zich wildparken. Het wildpark van Willingen (Wild und Freizeit Park Willingen) is erg leuk voor kleine kinderen en bestaat uit verschillende onderdelen zoals een sprookjespark en een speeltuin. Ook het bekende pretpark Fort Fun is in Willingen te vinden. In Winterberg is het leuk een bezoek te brengen aan de Erlebnisbrücke en de Sommerrodelbahn. Bij slecht weer is voor gezinnen met kinderen een bezoek aan en indoor speeltuin de moeite waard.

 

32Steden om te bezoeken

De steden die het dichtst bij Frankenau liggen zijn Korbach, Frankenberg en Bad Wildungen (allen op zo’n 15 minuten). Dit zijn drie prachtige historische steden met een oude binnenstad en tal van monumenten en vakwerkhuizen. Hier zijn ook ruim voldoende mogelijkheden om te shoppen. Bad Wildungen kent bovendien een geweldige boulevard met veel restaurantjes. De prijzen liggen hier in het algemeen een stuk lager dan in Nederland.

Kassel is veruit de grootste stad in de omgeving. Het imposante bouwwerk “Hercules”  dat gelegen is op een berg en in een gigantisch park is zeker de moeite van het bezoeken waard. Kassel kent een geweldige sprookjes kerstmarkt.

33Rondvaart over de Edersee

Er zijn verschillende rondvaartboten en haventjes te vinden aan de Edersee. Hier kunnen ook boten gehuurd worden en kun je surfen.

Golf

In de directe omgeving zijn er tal van mooie golfbanen te vinden.

 

34Schaatsen

In zowel Winterberg als Willingen is een kunstijsbaan.

Wintersport

30

Het Sauerland is het grootste wintersportgebied van Duitsland. Niet alleen voor langlaufers, maar ook voor skiërs zijn er volop mogelijkheden. In diverse plaatsen zijn wintersportmogelijkheden, maar de bekendste plaatsen zijn toch wel Winterberg en Willingen. Beide plaatsen liggen op ongeveer dertig kilometer van onze woning. Er zijn zwarte pistes, maar ook voor de minder ervaren skiërs zijn er veel mogelijkheden. Zelfs ’s-avonds kan er geskied worden op verlichte pistes. Zowel in Winterberg als Willingen zijn sneeuwkanonnen aanwezig. In ons vakantiewoning ligt een aparte map met wintersport info.

Facebook

Op de hoogte blijven van leuke uitjes in het Sauerland? Like dan hier onze Facebookpagina of volg ons op Twitter.

uitinsauerland.nl download