/wp

De omgeving

Feriendorf FrankenauFeriendorf Frankenau ligt ongeveer driehonderd kilometer van Nederland. Het Feriendorf ligt op loopafstand van het centrum van Frankenau (met een aantal restaurants, een kleine supermarkt en bakkerij) aan een klein meertje en omgeven door de gigantische bossen van het Nationaal Park Kellerwald Edersee.

De schilderachtige omgeving met vakwerkhuizen, bergen en riviertjes is uitermate geschikt om te wandelen of uitstapjes te maken.Er is een keuze uit ontelbare wandelroutes van elke moeilijkheidsgraad. Bij de Edeka in het dorp zijn wandelkaarten verkrijgbaar, maar er is ook een (gratis) app met mooie wandelroutes in de omgeving. Een aantal wandelroutes beginnen direct bij onze woning.

Ook de Edersee (het grootste stuwmeer van Duitsland) en de bekende (wintersport-)plaatsen zoals Winterberg en Willingen liggen in de directe omgeving van het Feriendorf. Kortom, een heerlijk omgeving in alle jaargetijden.

19     20     sauerland  Deutschland, Sauerland

Het Feriendorf Frankenau

Winterlandschaft

Feriendorf Frankenau is een rustig recreatiepark gelegen op een berg direct tegen het Kellerwald. Op het feriendorf bevinden zich onder andere een restaurant, bar en speeltuin. Tevens heeft de bakker in het dorp een “broodjesservice”. Tegen betaling kan gebruik gemaakt worden van het zwembad, tennishal, squashbanen en de manege op het park (vanuit de manege kunnen tevens huifkar tochten door het Kellerwald gemaakt worden). Ook zijn er een aantal openluchtzwembaden en kan bij mooi weer in de Edersee gezwommen worden.

24   25  26

uitinsauerland.nl download